Üsküdar Üniversitesi Üst Yönetimi akşam yemeğinde bir araya geldi

16 - Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar17 - Amaçlar İçin Ortaklıklar4 - Nitelikli Eğitim

Üsküdar Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri, başarıyla geçen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) değerlendirmesinin ardından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Buluşmada, üniversitenin kalite güvencesi çalışmalarına ilişkin genel değerlendirmeler ele alındı.

Dilruba Restoranda gerçekleşen yemeğe Üsküdar Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Üniversitenin görevi yalnızca meslek kazandırmak değildir”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitenin bilimsel çalışmaları ve uluslararası iş birliklerine değinerek şunları söyledi:

“Genetik alanındaki çalışmalarımız uluslararası boyuta taşındı. Alper Gezeravcı’nın uzay dönüşü alınan genleri üzerinde yürütülen araştırmayı geçtiğimiz ay Avustralya’da NASA kongresinde sunduk ve bunun üzerine NASA’dan üniversitemize iş birliği teklifi geldi. Uzay genetiğine yönelik bu projede oldukça özgün bulgular elde ettik; örneğin şizofreniyle ilişkili bazı genlerin uzay ortamında baskılandığını tespit ettik. Bir üniversitenin görevi yalnızca meslek kazandırmak değildir. AR-GE yapmak, bilgi üretmek, toplumu bilgilendirmek ve üretilen bilginin ürüne dönüşmesini sağlamak da temel sorumluluklarımızdır. YÖKAK’ın toplumsal katkı kriterinde aldığımız güçlü geri bildirimler bunun bir yansımasıdır. Biz tüm zorluklara rağmen kurallara uyan ve bilimsel üretimi merkezine alan bir üniversite olarak yolumuza devam ediyoruz.” dedi. 

Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan: “Türk Üniversiteler Birliği ve Avrupa Üniversiteler birliğine kabul edildik”

Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Furkan Tarhan, Üsküdar Üniversitesinin imza attığı önemli başarılardan bahsetti. Tarhan; “Türk Üniversiteler Birliği ve Avrupa Üniversiteler birliğine kabul edildik. Dolayısıyla öğrencilerimiz Türk-Avrupa üniversitelerinde geçerli bir kimlik kartına sahip olacaklar. Yine hastane tarafında Türkiye’de 12’nci, üniversite tarafında da 5’inci Hizmet İhracat dalında ödül aldık.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Bu değerlendirme verilen emeğin karşılığını aldığımızı gösterdi”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, değerlendirme sürecinin üniversite için önemine değinerek; “2018’den bu yana kalite süreçlerimizi yoğun bir şekilde geliştiriyoruz. Hedefimiz 5 yıllık akreditasyon. Değerlendirme heyeti eğitim-öğretimden AR-GE çalışmalarına, laboratuvar altyapısından hızlı aksiyon alma kapasitemize kadar birçok alanda üniversitemizi çok güçlü olarak değerlendirdi. Bu kapsamlı dış değerlendirme, doğru yolda olduğumuzu ve yıllardır verilen emeğin karşılığını aldığımızı gösterdi.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel: “Bütüncül bir yapay zekâ modeli geliştirmeyi hedefliyoruz”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel, hastanede üretilen verilerle geliştirilen yapay zekâ destekli modelin psikiyatrik hastalıkları yüksek doğrulukla öngörebildiğini ve önümüzdeki dönemde genetik verilerle bütünleşik bir model oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Ergüzel; “Hastanemizde üretilen veriler araştırmacılar için çok değerli ve hekimlerimizin kullanımına sunuluyor. Geliştirdiğimiz model, hiç görmediği bir danışanın EEG veya MR verisiyle psikiyatrik hastalığını yüzde 93 doğrulukla öngörebiliyor. Önümüzdeki yıl yedi farklı hastalığı tek seferde ayırt edebilen bir model geliştirmeyi ve bunu genetik verilerle birleştirerek Türkiye’de bir ilk gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Geri bildirimler değerlendirildi

Akşam yemeği boyunca yönetim kurulu üyeleri, KAP ziyaretinden elde edilen geri bildirimleri, kalite kültürünün geliştirilmesine yönelik atılacak adımları ve üniversitenin stratejik hedeflerini değerlendirdi.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen sohbetler hem akademik hem de kurumsal çalışmaların güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Paylaş
Oluşturulma Tarihi02 Aralık 2025
Güncellenme Tarihi03 Aralık 2025