TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Tarhan'ın gözünden Said Nursi

Gazeteci Hasan Celal Güzel, dünkü köşe yazısında Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a yer verdi.

h-c-guzel-kose-yazisiSabah Gazetesi' nin köşe yazarı gazeteci Hasan Celal Güzel, "Kitabiyat" isimli köşe yazısında Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın 'Çağın Vicdanı Bediüzzaman' isimli kitabına yer verdi. Güzel, Tarhan'ın kitabı hakkında, "Saidi Nursî Hazretleri'nin bugüne kadar hiç incelenmemiş bir açıdan incelendiğini " yazdı.

İşte Hasan Celal Güzel'in köşe yazısı:

"Sevgili okuyucular, bu pazar sohbetinde son günlerde okuduğum bazı güzel kitapları sizinle paylaşmak ve tavsiyede bulunmak istiyorum.

Evvelâ Türk Diyanet Vakfı tarafından yayınlanan Ahmet Hatiboğlu Beste Külliyâtı'ndan bahsedeceğim. Prof. Dr. Ahmet Hatiboğlu hocamı, üniversite yıllarından beri tanıyorum. Bana ilk tasavvuf mûsîkîsi zevkini O yaşatmıştır. O'nun sayesinde Türk mûsîkîsinin muhteşem dergâhından içeriye girmiş ve ney çalmaya heves etmiştim. Üstâdın tasavvufî eserleri, kâr, beste, şarkı ve saz eserleri notalar halinde 600 küsur sayfalık çok güzel bir külliyât şeklinde yayınlanmıştır. Ayrıca, 5 CD'den meydana gelen beste küllîyâtı da gerçekleştirilmiştir. Bu tasavvuf mûsîkîsi külliyâtını dinlerken eminim ki siz de benim gibi çok heyecanlanacaksınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı, nefis ciltli bir baskıyla Yunus Emre Divanı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'un Safâhat'ını yayınladı. Bu eserlerin de mutlaka kitaplığınızda bulunması elzemdir. Diyanet İşleri Başkanımız değerli âlim, Prof. Dr. Mehmet Görmez Hocamızı candan tebrik ediyorum.

Türkiye'deki en önemli 'Ermeni Uzmanı' olan ve eserlerini tamamıyla arşiv belgelerine dayanarak veren Prof. Dr. Kemal Çiçek, İngiltere'de 'The Great War and the Forced Migration of Armenians' adıyla Athol Books tarafından yayınlanan muhteşem bir eser gerçekleştirdi. İlk defa, Türkiye'nin tezi bir bilim adamı tarafından uluslararası yayın olarak çıkarıldı. Kemal Çiçek'i bu güzel incelemesinden dolayı tebrik ediyor ve eseri bu konu ile ilgilenen herkese tavsiye ediyorum.

Prof. Dr. Kâmil Veli Nerimanoğlu, Azerbaycan Türklerinin en değerli isimlerinden biridir. Hâlen İstanbul Aydın Üniversitesi Ortadoğu ve Kafkasya Araştırma Merkezi'nin başında olan Prof. Dr. Nerimanoğlu'nun 'Büyük Felâket, Ermeni Yalanları ve Hakikatin Özü (Araştırma ve Belgeler)' adlı eseri de mutlaka kitaplıklarda bulunmalıdır.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu'nun 'Yeni Siyaset Paradigması' isimli eseri, bir nefeste okunacak kadar akıcı yazılmış. Bu güzel eseri de herkese tavsiye ediyorum.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın 'Çağın Vicdanı Bediüzzaman' adlı eserinde Bediüzzaman'ın hayatına dair, Psikobiyografik Notlar, Bediüzzaman'ın İnsanı Tanıma Yolculuğu gibi başlıklar var. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Saidi Nursî Hazretleri'ni bugüne kadar hiç incelenmemiş bir açıdan değerlendiriyor.

Gönül Dostu Cemâl Nur Sargut'un 'İnsan-ı Kâmil'in Hakikati', 'Cân-ı Candır Hazreti Ahmed Muhammed Mustafa (s.a.s.)' "Aşktan Dinle" ve 'Osmanlı Padişahlarında Peygamber Sevgisi' adlı eserlerini okurken, gönül dünyasında eşsiz bir seyahate çıkıyorsunuz.

Devlet Dergisi'ni uzun bir müddet yayınlayarak millî değerlerimizi dile getiren İbrahim Metin, bu defa rahmetli Dündar Taşer'i 'İhtilalciler Hesaplaşıyor' başlığı altında kitaplaştırmış. Belgelerle 27 Mayıs ve 14'ler Olayı'nı anlatan bu önemli kitabı da mutlaka okumalısınız.

PKK ve terör uzmanı Hakkı Öznur'un '1993 Örtülü Darbe' isimli eserini TİMAŞ yayınevi neşretti. Eserde, 1993'teki suikastlar, karanlık ilişkiler, kirli pazarlıklar ve provokasyonlar belgelere dayanarak anlatılıyor. Bu değerli eseri de benim gibi bir nefeste okuyacaksınız.

İlk baskısını Yeni Türkiye Yayınları olarak benim gerçekleştirdiğim, Büyükelçi Numan Hazar'ın yazdığı 'Küreselleşme Sürecinde Afrika ve Türkiye-Afrika İlişkileri' isimli eserin genişletilmiş ikinci baskısı USAK tarafından yayınlandı. Bugüne kadar okumadıysanız, Afrika ile Türkiye'nin geçmişini ve münasebetlerini öğrenme bakımından bu kolay okunan değerli eseri mutlaka kitaplığınızda bulundurmalısınız.

Sevgili okuyucular, bundan sonra da size bizzat okuduğum ve değerine inandığım yeni eserleri tanıtmaya devam edeceğim. Şuna inanıyorum ki kitapların derinlemesine kültürü, televizyonun popüler kültüründen çok daha önemli ve tesirlidir.

İslâmiyet'in ilk emrinin 'Oku!' (ıkra) olduğunu hatırlatarak sizi kitâbiyât dünyasına davet ediyorum."

Okunma : 3218

 

Haberler

Foto Galeri