TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Tarhan- İDER Vakfı üyeleri geleneksel iftar yemeğinde buluştu

Tarhan-İDER Vakfı yönetim kurulu ve üyeleri, geleneksel hale gelen iftar yemeğinde bir araya geldi. Üsküdar Üniversitesi Merkez yerleşkesinde düzenlenen iftar programında vakıf üyeleri samimi bir ortamda iftarlarını açtı. 9’uncu kez Ramazan’da bir araya gelebilmenin mutluluğunu yaşadı. 

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Tarhan-İDER Vakfı geleneksel iftar yemeği buluşmalarının bu yıl 9‘uncusu gerçekleştirildi. 

İftar yemeği, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Tarhan-İDER Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez yerleşkesinde düzenlenen iftar yemeğine Mütevelli Heyet Başkanı A. Furkan Tarhan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Zelka, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler ile vakfın üyeleri ve aileleri katıldı.

“21. yüzyıl insanlığın yeniden inşa edildiği bir yüzyıl olacak”

İftar davetinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vakıf Başkanı Prof. Dr. Tarhan; “Bugün Üsküdar Üniversitesi olarak çok önemli bir konferansa ev sahipliği yaptık. Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 63. yıldönümü münasebetiyle “Uluslararası Post-Materyalist ve Bütüncül Bilim Konferansı” nı gerçekleştirdik. Alanında çok önemli isimler bizimleydi. Bediüzzaman hazretlerinin projesi vardı. Din bilimleri ve fen bilimlerinin beraber durduğu bir üniversite açmayla ilgili bir projesi vardı. Onun teorik temellerini doğrulayan, özellikle Amerika’dan dünyada post materyalist diye bir akım başladı. Özellikle bilim insanlarının materyalizm iflas etti. Dini yok sayan bir anlayıştı. Onun değişmeye başladığıyla ilgili Arizona üniversitesiyle New York’ta ki Columbia üniversitesindeki hocaların ortak yayınladıkları post materyalist bilim diye bir manifesto var. Web sayfamızda yayınladık. Kitabı da Türkçeye çevirip yayınladık. Din ve bilim sentezinin bilimsel temellerini oluşturuyor. Dünyada şu anlayış değişmeye başladı; ‘Din varsa bilim olmaz, bilim varsa din olmaz.’ bu çok yaygın bir anlayıştı. Bu anlayış artık değişiyor. Din ve bilim birbirinin karşıtı değil, birbirinin tamamlayıcısı olduğunun kanıtları iyice çoğaldı. Bu nedenle 21. yüzyıl insanlığın yeniden inşa edildiği bir yüzyıl olacak.” şeklinde konuştu.

“Risale-i Nur eserlerindeki o temel fikirlere herkesin ihtiyacı var”

“Çocukları hakikatlere ulaştırma vazifemiz var” diyen Tarhan; “Risale-i Nur eserlerindeki o temel fikirlere herkesin ihtiyacı var.  Onları okumaya herkesin, özellikle gençlerin ihtiyacı var. Gençler popüler kültürün etkisiyle çok ciddi şekilde tehlike altındalar. Kafalarındaki sorulara cevap bulamıyorlar. Bulamayınca geleneksel İslam cevap vermiyor, cevap vermediği içinde çocuklar savruluyorlar. Bu nedenle bizim onları hakikatlere ulaştırmak gibi bir vazifemiz, sorumluluğumuz var. Bu vesileyle bu konferansta bununla ilgili ipuçları bulacaksınız. Orada muhakkak güzel fikirler oldu. Konferansı izlemeyenler varsa Üsküdar Üniversitesi Youtube’da seyredebilirler, mutlaka izlemelerini tavsiye ediyorum.” dedi.  

“Güzel günler daha da yaklaştı…”

Görünen dünyanın çok daha farklı olduğundan bahseden Tarhan; “Din karşıtı insanlara, tanrı tanımaz insanlara karşı en güzel cevap ikna yoluna gitmektir. Kanıta, karşı kanıt şeklinde gitmek gerekiyor. Bunun da temelleri oluşmaya başladı. Daha doğrusu artık görünür olmaya başladı. Bizim bilmemiz yetmiyor, bilim dünyasında kabul görmesi gerekiyordu. Bu nedenle güzel günler daha da yaklaştı. Televizyonlara veya haberlere bakarsak moralimiz bozulur ama gerçek öyle değildir. Görünen dünya çok daha farklıdır.” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, edilen dualar ile sona erde.

Uluslararası Post-Materyalist ve Bütüncül Bilim Konferansı Videosu: 

Okunma : 1042

ÜHA

 

Haberler

Foto Galeri