TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Sanal savaş kurmaylarına Tarhan 2002 yılında dikkat çekmişti!

Sanal savaş kurmaylarına Tarhan 2002 yılında dikkat çekmişti!

Sanal savaş kurmaylarına Tarhan 2002 yılında dikkat çekmişti! 2İngiliz Ordusunun psikolojik savaşta ve özellikle sosyal medyanın kullanımı konusunda uzmanlaşmış yeni bir tugay kurma çalışmaları yürüttüğü bugünlerde gözler orduların yeniden yapılanmasına çevrildi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise 2002 yılında kaleme aldığı Psikolojik Savaş isimli kitabında, sanal savaş taktikleri ile çalışan kurmay subaylara vurgu yapmıştı. Tarhan daha o günlerde hakimiyetin silah ve kol gücünden çıkarak bilgi ve teknolojinin eline geçeceğini, bilgi ve teknolojiye sahip olup onu en iyi uygulayanların dünyaya hükmetmeyi başarabileceklerine dikkat çekmişti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Timaş Yayınlarından okuyucusuyla buluşan “Psikolojik Savaş” isimli kitabında Geleceğin Savaşları başlığı altında şu değerlendirmelerde bulunmuştu.

“Hakimiyet silah ve kol gücünden çıktı”

“Psikolojik savaş, hem savaşta hem barışta, insanların duygu, düşünce ve davranışlarını değiştirmek maksadıyla bilginin kullanılması olarak tanımlanır. Günümüzde hakimiyet, silah ve kol gücünden çıkarak bilgi ve teknolojinin eline geçti. Bilgi ve teknolojiye sahip olup onu en iyi uygulayanlar, hükmetmeyi başaracaklardır.

“Savaşta kurşun yerine bilgi kullanılacak”

Yüksek teknolojiye sahip olan ABD ve diğer batılı ülkelerin askeri karargahları, geleceğin savaşları için hazırlanıyorlar. Bu savaşlarda kurşun yerine bilgi kullanılacaktır.  Savaşı kimin kazanacağını teknoloji belirleyecektir.

“Sanal savaş taktikleri ile çalışan kurmay subaylar durumun farkında”

Geleceğin savaşlarında on binlerce asker, uçak, deniz filosu, top ve tankın yerine, akıllı mikroçiplerle donatılmış, bilgisayarla çalışan ileri teknoloji ürünü silahlarla kuşatılmış az miktarda asker, lazer ışınları ile düşman hedefine ateş edebilen insansız uçan uçaklar ile mini patlayıcılar yer alacak. Sanal savaş taktikleri ile çalışan kurmay subaylar, daha çok bilgiye sahip olmanın ne kadar önemli olduğunun farkındalar. Daha çok bilgiye sahip olan askeri uzman kadrosu, dost ve düşman toplulukların duygularını, hareketlerini, inanışlarını, düşüncelerini ve hayat görüşlerini değiştirmek için çalışacaktır.

Sanal savaş kurmaylarına Tarhan 2002 yılında dikkat çekmişti! 3

“Asker, ileri teknolojinin savaşçısı olacak”

Geleceğin savaşlarında asker, ileri teknolojinin savaşçısı olacaktır. Roketleri bilgisayarlar yönlendirecek, topçu hedeflerini yine bilgisayar aracılığı ile vuracaktır. Kara Yıldız, Stealth olarak isimlendirilen insansız uçaklar, radarlara görünmeden 8-10 saat uçup fotoğraflar çekecek ve dijital kameralar ile bilgiler toplayacaktır. Kablosuz, vericiye bağlı olarak çalışan dijital kameralar cephede olan her askere verilecektir. Savaş gemilerinin radarlarına bağlı istasyonlar bilgi merkezleri olacak, uzaya gönderilecek sondalar egzoz gazlarından yerdeki hareketleri belirleyecekler. Uydular, kara-deniz-hava da toplanan bu bilgilerin iletişimini düzenleyecek ve sonuçta da karargahta bulunan süper bilgisayarla tüm merkezlerden gelen bilgileri toplayıp değerlendirerek en etkili saldırı ve savunma planını belirleyecektir.

En güçlü silah bomba değil kesin ve doğru bilgi 

En güçlü silahın bombalar değil, kesin ve doğru bilgiler olduğundan geleceğin savaşında askerin sayısı değil niteliği ön plana çıkacaktır.

İngiliz ordusu psikolojik savaş tugayı haberi için

Theconversation.com


Okunma : 3467

ÜHA

 

İlgili

Haberler

Foto Galeri