Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bahçeci Kliniği doktor ve yöneticileri, Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesinde gerçekleştirilen işbirliği yemeğinde bir araya geldi. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın ev sahipliğindeki buluşmaya İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanı sıra NP İstanbul Hastanesi yöneticileri, Sağlık ve Tıp Fakültesi akademik ve uzman kadroları ile öğrenciler de katıldı.
Prof. Dr. Haydar Sur: “Uzun yıllar bu iş birliğini götürmek bizim en büyük emelimizdir”
İş birliği kapsamında düzenlenen akşam yemeğinin açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur gerçekleştirdi. Sur; “Müdür beyle yaptığımız temasta kendisi sağ olsun, eğitime büyük destek veren bir eğitimci de olduğu için halden anladı ve bunun yolunu açtı. Adres gösterdiği iki hastanenin başhekimleri de gerçekten ama gerçekten önümüze çıkan irili ufaklı birçok engeli aşmamızda bize büyük destek sağladılar. Başta müdür beyin iradesi ve buna destek olan başhekimlerimizin teknik destekleri ve onlara destek veren hocalarımız olmasaydı tıp fakültesi dördüncü sınıf öğrencilerimizin bugün eriştiği eğitimlerden memnuniyet düzeyine erişememiş olacaktık. Bu açıdan ben öncelikle Tıp Fakültesi Dekanı olarak hepinize bu destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bunun ne kadar güzel bir destek olduğunun sonuna kadar farkındayız. Bu desteği hiç suiistimal etmeden bundan sonra da sürdürülebilir halde rayına oturtup, uzun yıllar bu iş birliğini götürmek bizim en büyük emelimizdir. Genç mezunlarımız doktor olarak belki de sizin kurumlarınızda da çalıştığında onların ne kadar iyi yetiştiğini görüp eminim sizlerde mutlu olacaksınız.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Necdet Sağlam: “Hekimlerin hasta görerek eğitilmeleri çok önemli”
Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam; “Biz Ümraniye Eğitim Araştırma hastanesi olarak kamuda hizmet veren İstanbul’un en çeşitli hasta yoğunluğu olarak faaliyet gösteren Anadolu yakasında büyük bir hastaneyiz. Sayın müdürümüzün yönlendirmesi ve Nevzat hocamızın da ricası doğrultusunda sayın dekanımız, rektör yardımcılarımız ve ana bilim dalı başkanlarımız bizi ziyarete geldiklerinde kendileriyle bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz diye oturup konuştuk. Bölüm sorumlusu hocalarımız, başkanlarımız, idari sorumlularımızla toplantı yaptık. Daha sonra kendileri baş başa toplantılar yaparak bizden nasıl destek alacaklarıyla ilgili teknik çalışmaları tamamladılar. Sonrasında da bizdeki çalışma ortamına uygun, kliniklere uygun hocalarımızla ve onların uzmanlarıyla eğitim desteğini vermeye devam ediyoruz. Eğitim gerçekten önemlidir. Hekimlerin hasta görerek, klinik destek alarak eğitilmeleri çok önemlidir.” dedi.
Dr. Semra Baripoğlu: “Pratik çok önemlidir”
NP İstanbul Hastanesi Başhekim Yardımcısı Psikiyatrist Dr. Semra Baripoğlu; “Kendi kurumum adına öğrencilerimize verdiğiniz katkıdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Bir grup bizim hastanemizde de psikoloji stajı yaptı. Stajlarda birebir hastayla karşılaşmak, o gözlem, o deneyim onlar için çok önemlidir. Pratik çok önemlidir. Eminim diğer alanlarda da sizin gözetiminizde aynı heyecanı yaşıyorlardır.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Cem Çelik: “Pratikte öğrencilere yardımcı olmaya çalışacağız”
Bahçeci Kliniğinden Prof. Dr. Cem Çelik; “Biz Bahçeci kliniği olarak Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümüne gerçekten destek olmaya çalışıyoruz. Umarım önümüzdeki dönemde de kendi kliniğimiz içerisinde de rutin pratikte öğrencilere yardımcı olmaya çalışacağız. Bu şekilde destekler içerisinde gideceğiz diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Şimdiki öğrencilerimiz bizden daha şanslılar”
Öğrencilerin kaliteli yetişmesine ilkesel olarak çok önem verdikleri konusuna dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Bizim için dördüncü sınıf kritik bir dönemdi. Öğrencilerimizin kaliteli yetişmesine ilkesel olarak çok önem veriyoruz. Tıp eğitimi kendi açımdan düşündüğümde veballi bir eğitimdir. Yetiştirdiğimiz öğrenciler yanlış bir tedavi yaparlarsa oradan kendimizi mesul hissediyoruz. Onun için genç arkadaşlarımızı iyi yetiştirmek, vaka görmelerini sağlamak, onların önünü açmak, onlara fırsat iklimi sunmak istiyoruz. Bunun için de Ümraniye ve Sancaktepe’de ki hastanelerimiz, müdürlüğümüz bu konuda çok yapıcı davrandılar. Özellikle teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz çok memnunlar. Cerrahpaşa’da ki dekan hocamız bize gelince ‘Bunu bizde mi yapsak acaba?’ dedi. Biz öğrenci asistanlığı sistemi kurduk. Her grubun bir tane öğrenci asistanı var. O bize haftalık rapor veriyor. Dersler nasıl gidiyor, nasıl oluyor? Resmi olarak biz onu sigortaladık. Faydalanma durumu nasıl tarzında bilgileri işleyen bir sistemdir. Çok güzel raporlama gidiyor. Son grubun sonuçlarını da Haydar hocam gönderdi. Tahmin ettiğimizden daha güzel bir geri bildirim var. Np’de de üç haftalık bir süreç oldu. Çocuk bölümü, genel cerrahi, dahiliye hepsi önemli vakalar gördüler. Hocalarına sorabiliyorlar, konuşabiliyorlar. Asistanlık eğitiminde biz hocalardan bir şey öğrenemiyorduk. Hatta baş asistandan bile öğrenemiyorduk. Kıdemli asistandan öğreniyorduk. Şimdiki öğrencilerimiz daha şanslılardır. Hocalara, uzmanlara direkt soru sorabiliyorlar. Birlikte vaka görebiliyorlar. İnşallah kurduğumuz bu sistem sürdürülebilir olur.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: “Herkes doktor olabilir ama herkes hekim olamaz”
Esasında öğrencilere sadece öğretim değil, eğitim de yaptıklarından bahseden İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu; “Herkes doktor olabilir. Ben Sağlık Bilimleri Üniversitesinde etik dersleri anlatıyorum. Herkes doktor olabilir ama herkes hekim olamaz. Hekimlik için M.Ö 5. yüzyılda kurallar etik değerler esasında konulmuş. Bunların en önemlilerinden bir tanesi hekimlik, toplumun lideri aynı zamanda da örnek insanı olarak tanımlanmıştır. İnsanlar kendi canlarını, kendi bedenlerini hiç tanımadıkları bir kişiye emanet edecekler. Güvenilir olması lazım, örnek olması lazım. Biz esasında sadece öğretim yapmıyoruz, sizleri eğitiyoruz. Eğitirken de çok önemli bir şey yapmamız gerekiyor, örnek olmamız gerekiyor. Hem hoca olarak, hem kurum olarak, hem davranış olarak örnek olmamız gerekiyor, hem üniversite olarak örnek olmamız gerekiyor, hem müdürlük olarak örnek olmamız gerekiyor ki siz hekim olun. Başta Nevzat hocam olmak üzere bütün Üsküdar Üniversitesini gerçekten tebrik ediyorum çünkü örnek davranışlar ve örnek üniversite olarak yıllardır birçok üniversiteye, birçok eğitim kurumuna staj imkânı sağlamış bir hastane grubuna, bir müdürlüğe ilk defa böyle nezaketli bir yemekle teşekkür eden bir üniversiteye rastladık. Onun için size başta teşekkür ediyorum. Bu ülkede birçok bilim insanı, birçok üniversite, birçok kamu yöneticisi, birçok siyasetçi, birçok iş adamı var ama bu ülkenin birçok örnek insanlara ihtiyacı var. Örnek üniversitelere ihtiyacı var. Örnek bürokratlara ihtiyacı var.” dedi.
İş birliği ve tanışma yemeğine ayrıca Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler, Genel Sekreter Yardımcıları Ayşe Öztürk ve Asil Barış Bağ, Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, Kariyer Merkezi Daire Başkanı Aslı Cevahir Arabacı Keleşabdioğlu, NPİstanbul Hastanesi yönetim ekibi ve doktorlarının yanı sıra Ümraniye Eğitim ve Araştırma ve Bahçeci kliniğinde görev yapan doktorlar katılım sağladı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen akşam yemeği toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Okunma : 964
ÜHA