TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan Eğitimcilere “Değerler Eğitimi” Konferansı

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan Eğitimcilere “Değerler Eğitimi” Konferansı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Tuzla İlçesinde görevli rehber öğretmen ve okul yöneticileriyle buluştu. Eğitimcilere “Değerler Eğitiminde Rehber Öğretmenlerin Rolü” başlıklı konferans veren Tarhan öğrencilere öncelikli iyi insan olmayı öğretmek gerektiğinin altını çizdi. Değerler eğitimiyle önce eğitimciler olarak kendimiz mutlu olacağız sonra model olacağız diyen Tarhan eğitimcilere önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

Eğitimcilerle buluşmalarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Tuzla Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün daveti üzerine Tuzla İlçesinde görevli çok sayıda rehber öğretmen ve okul yöneticisiyle bir araya geldi.
Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesisler Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa eğitimciler yoğun ilgi gösterirken Tarhan son dönemlerde neden değerlerin sıkça konuşuluyor olmasını “ Evet dünya, teknoloji geliyor, insanların refah seviyesi artıyor ama insanlar mutlu değil. Bu gelişmelere paralel mutluluk artmıyor. O nedenle değerleri son dönemlerde çok konuşuyor olduk” İfadelerini kullandı.

Tarhan: “Kadın erkek ilişkisi rekabetçi değil tamamlayıcıdır.”

Konuşmasında beynin bölgeleri, fonksiyonları, kadın-erkek beyni ve duygusal farklılıklarına dikkat çeken Tarhan, ster altında erkek ve kadın beynin farklı çalıştığını söyledi. Kadın konuşarak, rahatlamayı, paylaşmayı tercih ederken, erkeğin kendi zihinsel sığınağına çekilip, sorunu çözmeye çalıştığını ifade eden Tarhan, kadın erkek ilişkisinin rekabetçi değil tamamlayıcı, biyolojik doğamız böyle ifadelerini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan Eğitimcilere “Değerler Eğitimi” Konferansı 2

4 D bakışı ile kişilik

Kişilik inşasında inşaat metaforu olarak 4D bakışı ile kişilik değerlendirmesi yapan Tarhan 4 D’yi şu şekilde tanımladı. “Düşüncelerle karar vermek, Duygularla karar vermek, Değerleri kullanmak, Davranışları geliştirmek, Kişiliği olgunlaştırmak.”

Pozitif psikoloji neden önemli?

Başarı odaklı eğitimin insanı mutlu etmediğini, mutlu olabilmeyi de başarmak gerektiğini belirten Tarhan, pozitif psikoloji uygulamalarına dikkat çekti. Pozitif psikoloji ile sorun çözme becerileri geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Tarhan, duygusal zekâ eğitiminin öneminin altını çizdi.

Kötücül duygular vücutta asit biriktirir

Fırsat eğitimine de vurgu yapan Tarhan, hayatta hep negatif duygularla hareket eden kişilerin vücudunda asit biriktirdiğini, bu asidin de bir gün kişinin vücudun bir yerinde kanser ya da kötü bir hastalık olarak patlak vereceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan Eğitimcilere “Değerler Eğitimi” Konferansı 3

Tarhan: “Ruh halini yönetmek beyindeki kimyasalları yönetmektir”

Konuşmasında duyguların yönetimine dair birçok konuda önemli bilgileri eğitimcilerle paylaşan, “Ruh halini yönetmek, beyindeki kimyasalları yönetmek” diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan Âlim, Bilge, Arif üçlemesinin de altını çizdi. Eğitimde değerler eğitiminin öneminin yadsınamaz olduğunu belirten, bu konuda eğitimcilere önemli görevler düştüğünü ifade etti.  

İyi insan olmak varoluşumuzun kirasıdır

Öğrencilere öncelikli iyi insan olmayı öğretmek gerektiğinin altını çizen Tarhan, “Değerler eğitimiyle önce eğitimciler olarak bizler mutlu olacağız, sonra model olacağız. Rol model olabilirsek iyi nesiller yetişir. Eğitimde iyi insan olmayı başarmalıyız. İyi insan olmak erdem değil, varoluşumuzun bir kirasıdır” dedi.

Eğitimcilerin sorularını da yanıtlayan Tarhan’a program sonunda çiçek takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan Eğitimcilere “Değerler Eğitimi” Konferansı 4 

Okunma : 5875

ÜHA

 

İlgili

06 Aralık 2019
"Kişisel Haberler" içerisinde
29 Eylül 2018
"Kişisel Haberler" içerisinde

Haberler

Foto Galeri