TARHAN Ailesinin Soy Ağacı

Hekimler, teori ve uygulamada daha nitelikli tıp eğitimi ve hekimliği için buluştu…

Tıp eğitiminde gerek teorik gerek ise uygulamada niteliği daha da artırmak ve profesyonel hekimler yetiştirebilmek adına Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve NPİSTANBUL Hastanesi ev sahipliğinde “Hekimlerimizle Buluşuyoruz” programının ikincisi gerçekleştirildi. Farklı branşlarda alanında çok sayıda hekimin bir araya geldiği buluşmada tıp öğrencilerinin staj olanaklarına dikkat çekildi, teorik bilgilerin pratiğe dönüşmesinin önemine vurgu yapıldı. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesinde gerçekleşen buluşmaya Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, fakülte akademisyenleri ile tıp öğrenci temsilcileri katıldı. 

Buluşmada Ataşehir Memorial Sağlık Grubu, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinden sağlık müdürleri, başhekimler ve hekimler katılım sağladı. 

Prof. Dr. Haydar Sur: “Başarının anahtar kelimesi sürdürebilirliktir”

Selamlama konuşmalarında ilk olarak kürsüye gelen Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur; “Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesini kurarken enerjimize çok güveniyorduk. Daha sonra kadromuz genişledi, kıymetli kişileri yönetici olarak kazandık. 4. sınıftaki eksikliğimiz klinisyen hocaların desteğiydi. Çok kuvvetli desteklere ihtiyacımız vardı. O destekler sizden geldi. Size şükranlarımızı sunuyoruz. Başarının anahtar kelimesi sürdürebilirliktir. Bunu sürdürebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu ivmeyle beraber bundan sonra daha iyi ve güzel sonuçlar yakalayacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Dicle Koyuncu: “Bizlere rehberlik eden hocalarımızın katkıları paha biçilemez…”

Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinden staj temsilcisi Dicle Koyuncu, teorik bilginin yanında pratik eğitimin önemine vurgu yaptı. Koyuncu; “Bizim için büyük bir ayrıcalık oluşturan tüm eğitim hayatımızda sağladığınız üstün destek, sağlam teori ve pratik bilgi, hastane eğitimleri ve stajlarımızdaki rehberliğiniz eğitimimize çok önemli bir temel oluşturdu. Özellikle eğitimimizdeki her adımda bizlere rehberlik eden hocalarımızın katkıları bizim için paha biçilemez. Grubum ve diğer arkadaşlarım adına eğitim sürecimize destekleriniz için en içten teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu. 

Muhammet Fatih Gülseven: “Sahada kazandığımız deneyimler, teorik bilgilerimizi temellendirmemize yardımcı oldu”

Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencilerinden staj temsilcisi Muhammet Fatih Gülseven, farklı hastanelerde yaptıkları stajlarla tıp eğitimlerini bir üst seviyeye taşıdıklarını belirtti. Gülseven; “Meslek sahasında kazandığımız disiplin ve deneyimler, teorik bilgilerimizi daha sağlam temellere oturtmamıza yardımcı oldu. Hocalarımızın rehberliği altında mesleki gelişimimizi sürdürdük. Sene başından bugüne stajlarımızın verimli geçtiğini belirtmek isterim. Bu deneyimler gelecekte karşılaşacağımız sorunlara daha hazırlıklı bir şekilde yaklaşmamızı sağladı. Bize kattığınız bilgi ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim.” dedi. 

Dr. Dursun Ali Şener; “Sağlık alanındaki tecrübemizi Üsküdar Üniversitesinin eğitimiyle birleştirmekten dolayı çok mutluyuz”

Ataşehir Memorial Hastanesi Tıbbi Direktörü Dr. Dursun Ali Şener ise konuşmasında iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Şener; “Üsküdar Üniversitesine bu nazik davetleri için teşekkür ediyorum. Bizler Memorial olarak 23 yıldır ülkemizde sağlık alanında hizmet veriyoruz. 23 yıllık tecrübemizi son yıllarda Üsküdar Üniversitesinin eğitimiyle birleştirmekten dolayı çok mutlu ve gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

Dr. Bayram Eryılmaz: “Sağlıklı bir neslin yetişmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum”

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bayram Eryılmaz böylesine güzel bir yerde bulunmanın kendisi için bir şeref olduğunu ifade ederken, “Gelecek nesillere hakikati anlatan, insana dokunan, gönüllere dokunan, sağlıklı bir neslin yetişmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Hikmet Koçak: “Doktorluk insana ve hayata hizmet eden bir meslek”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, doktorluğun insana ve hayata hizmet eden bir meslek olduğunun altını çizdi. Koçak; “Biz Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak eğitimlerimize devam ediyoruz. Öğrencilerimize sağladığınız olanaklardan dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin de gayretiyle ümit ettiğimiz noktaya doğru gidiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Tıp öğrencilerine her bir dokunuş insanlığa dokunuştur”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, hekim yetiştirmenin bir takım işi olduğunu vurguladı. Güngör; “Biz Üsküdar Üniversitesi olarak yola çıktığımızda bunun kolay bir yolculuk olmadığını biliyorduk. Ancak üniversitemizde çok idealist bir akademisyen kadromuz var. Üsküdar Üniversitesi için olmazlar, zorluklar, ümitsizlikler yok her şey olabilirlik üzerine kuruluyor. Her şey planlamadır, ümittir ama ümidin ötesinde stratejidir, hedeftir, vizyondur. Dolayısıyla biz de vizyoner bir akademik kadroyla yola çıktık. Tıp öğrencilerine her bir dokunuş insanlığa dokunuştur. O nedenle hepimiz sizlerle birlikte bu bilinçle bu yolculuğa devam ediyoruz. Önümüzde, çok yakın bir zamanda tıp fakültesi öğrencilerimiz tıp dünyasına sizlerin destekleri ve katkılarıyla katılacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Merak duygusunu harekete geçirebilirsek öğrenme isteği artıyor”

Son olarak kürsüye gelen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, düzenlenen bu programları gelenekselleştirmek istediklerini vurguladı. Tarhan; “Gerçekten öğrencilerimize değer verdiğimizi, öğrencilerimizin iyi yetişmesini önemsemeye çalıştığımız için burada yapılacak fikir alışverişine çok ihtiyacımız var. Bu fikir alışverişiyle özellikle öğrencilerin yaşadığı tecrübeleri ve aidiyet duygularını artırabilmek adına çok önemli. İnsan öğrencilik yıllarında bazı şeyleri yaşadıkça tecrübe ediyor. Eskilerin güzel bir sözü vardır: ‘Merak ilmin hocasıdır’ diye. Öğrencilerimizde merak ve hayret duygusunu harekete geçirebilirsek öğrenme isteği artıyor. En üst seviye öğrenme tipi başkasına anlatarak öğrenmedir. Bir konuyu kalıcı olarak öğrenmek istiyorsanız ilk fırsatta birine anlatmaya çalışın. Öğrencilerimize bu şekilde yaklaşmanın çok faydasını gördüm. Öğrencilerimiz stajlardan çok iyi yararlanıyorlar, hocalarımız sisteme dahil etmeye çalışıyorlar. Bir öğrenciyi yetiştirirken onu hayata hazırlıyoruz, iyi hekim olması için çalışıyoruz. Hekimlik harika bir meslek ama hekimlikteki hocalık daha harika bir iş. Bunu insan tecrübe ettikçe görüyor.” şeklinde konuştu. 

Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen akşam yemeği toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

 

Haber - Fotoğraf: Eda Nur Keçeci
 

Okunma : 746

ÜHA

 

Haberler

Foto Galeri